Buro Antares | Milieuadvisering industrie
632
page,page-id-632,page-child,parent-pageid-633,page-template-default,ajax_updown_fade,page_not_loaded,
title

Milieuadvisering industrie

Bij Buro Antares houden wij ons dagelijks bezig met milieuadvisering en weten we wat er op gebied van milieu en haar raakvlakken speelt. Aan iedere activiteit zit een bepaalde benodigde ‘milieuruimte’. Het kan zijn dat u uw activiteiten wilt uitbreiden. Het is dan belangrijk dat dit goed wordt gewaarborgd in uw vergunning. Uw vergunning zal ook toekomst bestendig moeten zijn waarvoor het ook van belang is dat andere zaken goed worden geregeld. Maar niet alleen uw bedrijf kan wijzigen, ook de omgeving waarin u zit veranderd. Hiervan kan sprake zijn als een gemeente een bestemmingsplan wil wijzigen, of ambtshalve uw vergunning wil gaan aanpassen. In die situaties is het van groot belang dat u op de hoogte bent van alle ins- en outs, dat u weet wat er speelt en actie kunt ondernemen wanneer dat nodig is.

Buro Antares heeft de kennis en kunde om u in deze situaties bij te staan. Wij zorgen ervoor dat u op tijd in overleg bent met de juiste personen en dat u beschikt over de nodige kennis en achtergrondinformatie om gesprekken te voeren. Samen met u kunnen wij bepalen wat nodig is om uw ‘milieuruimte’ zeker te stellen.

Vergunningen management

Bij het aanvragen van vergunningen zoals een omgevingsvergunning milieu komt veel kijken. Een web van belanghebbenden zoals bewoners, omringende bedrijven en overheden die met uw initiatief te maken kunnen krijgen. U wilt ondernemen en dus ook dit alles in goede banen leiden. Naast de aanvraag zelf kan het zijn dat u diverse onderzoeken moet laten uitvoeren zoals een bodemonderzoek, akoestisch onderzoek of moet u aantonen dat u op de juiste wijze omgaat met de opslag van gevaarlijke stoffen. Veelal uiteenlopende onderwerpen waarvoor specialisten nodig zijn die allen weer over hun eigen specifieke kennis en ervaring beschikken. Als ondernemer bent u druk bezig met uw eigen specialisme en heeft u geen tijd om al deze partijen op de juiste manier met elkaar in contact te brengen en te houden en te doorgronden of zij hun werk op de juiste wijze uitvoeren.

Ons specialisme is het managen van dit proces. Met vergunningenmanagement brengen wij de juiste mensen op de juiste plek om dat te genereren wat u nodig heeft. Een license to operate. Zodat u snel verder kan met uw specialisme, ondernemen.