Buro Antares | Geohydrologisch onderzoek voor ProRail
874
single,single-post,postid-874,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

BLOG

Geohydrologisch onderzoek voor ProRail

22 feb 2016, geplaatst door Buro Antares in Nieuws

Naar volle tevredenheid van onze opdrachtgever ProRail heeft Buro Antares een studie verricht naar de effecten van grondwateronttrekkingen van te realiseren bluswatervoorzieningen. De studie is uitgevoerd op verschillende emplacementen van de havenspoorlijn van Rotterdam. De belangrijkste eis bij de bluswatervoorzieningen is dat een gegarandeerd debiet afgegeven wordt bij een calamiteit.

buro-antares-prorail

Tijdens de studie is de invloedsfeer van de grondwateronttrekkingen op de omgeving analytisch berekend. Hierbij is de verplaatsing van thans aanwezige grondwaterverontreinigingen in het watervoerende pakket richting de onttrekkingsputten via een ‘worst-case’ benadering vastgesteld. Bij deze benadering is uitgegaan van een retardatiefactor van de meest mobiele verontreiniging.

Daarnaast is nagegaan of door grondwateronttrekking zetting- en/of droogteschades ontstaan. Verder is om een beeld te krijgen van de verzilting onderzoek gedaan naar het chloridegehalte in het te onttrekken grondwater.

De onderzoeksresultaten worden door ProRail gebruikt voor de verdere uitwerking van het ontwerp van de bluswatervoorzieningen en de hieraan verbonden contractvorming (engineering en uitvoering).

Plaats een reactie